Opdrachten

De eerste jaren
De eerste jaren besteedde ik vooral aan de ontwikkeling van mijzelf en Opgeruimd Jezelf Zijn. Voordat ik daadwerkelijk een inkomen uit mijn bedrijf kreeg waren er een aantal jaren voorbij.
Het reclamebord in onze tuin zorgde voor mijn eerste opdrachten. Wat was ik blij en tegelijkertijd vond ik dit ontzettend spannend!
Ook een verzekeringsmaatschappij wist me te vinden om iemand te helpen het huis op orde te krijgen.

De omslag
De omslag kwam in 2017 ; dit was het jaar waarin het écht goed ging lopen. Via PGB kon ik aan de slag bij een aantal klanten, via een collega rolde ik als onderaannemer in het begeleiden via Zorg in Natura in een aantal gemeenten en ook in het bedrijfsleven mag ik inmiddels, wederom via een collega, bij tijd en wijle medewerkers helpen om meer rust in de agenda en mailbox te krijgen.

Particuliere klanten
Ook particuliere klanten weten me steeds beter te vinden; in een aantal afspraken een flinke slag slaan waarna ze zelf weer verder kunnen. Of voor online begeleiding; voor één keer maar ook om maandelijks een stok achter de deur te hebben om stap voor stap meer orde in huis te krijgen.

Lettertjes
Waar ik in 2013 nauwelijks iets wist over ASS of A(D)HD en dergelijke, kreeg ik afgelopen jaren diverse mensen als klant die behept zijn met ‘lettertjes’ en blijkt me dat goed te liggen. Op een manier die ik zelf niet kan uitleggen blijk ik goed aan te kunnen sluiten bij wat nodig is. Zoals ik weleens bij evaluaties te horen krijg: “Bij jou kan ik helemaal mijzelf zijn, jij bent oordeelloos” of “Volgens mij kun jij jezelf niet eens meer of beter voelen als een ander, bij jou is iedereen als mens echt gelijk”.
En dat is dan gelijk waar ik gelukkig van word, als mijn klanten dit zo ervaren.

Particulier, ZIN, PGB of Werkplek organizing; het is mij allemaal lief
De afwisseling tussen de diverse soorten opdrachten en mensen vind ik enorm fijn. Dit is dan ook tevens de reden waarom ik na 10 jaar nog steeds niet één specifieke doelgroep heb. Ik ben een allrounder en gelukkig kan dat ook als zzp’er. 

Niet alle opdrachten
Neem ik dan alle opdrachten aan die op mijn pad komen? Zeker niet! Inmiddels voel ik ook dat bepaalde opdrachten beter door een collega gedaan kunnen worden. Waar ik dat jaren geleden moeilijk vond om toe te geven, geef ik dat tegenwoordig heel snel aan. Mijn onderbuikgevoel is hierbij leidend. Zo krijg ik de opdrachten die goed voor mij zijn maar krijgen klanten ook de organizer die goed voor hen is. En dat is beide heel belangrijk!