10 jaar!

10 jaar!

23 Augustus 2013, 10 jaar geleden dus, stapte ik in het avontuur dat ondernemerschap heet. Wat vond ik het spannend en eigenlijk had ik geen idee wat me te wachten stond.
Een website, Facebookpagina en een reclamebord in de tuin; ik hoopte dat daarmee de klanten mij zouden vinden. Naïef? Achteraf gezien wel, maar ik wist niet hoe dit aan te pakken.
Ik leerde collega’s kennen, ging netwerken, besteedde meer tijd aan Social Media én aan mijn administratie. Dat laatste zorgde ervoor dat ik geld ging reserveren voor de inkomstenbelasting, maandelijkse lasten, ontwikkeling, enzovoort. Langzamerhand ontwikkelde het ondernemerschap zich in mij. Waar ik in het begin twijfelde over mijn uurtarief durf ik nu te staan voor mijn professionaliteit én tarief.

Professionaliteit
Ook die professionaliteit ontwikkelde zich natuurlijk. In de loop der jaren kreeg ik, naast korte particuliere trajecten, ook trajecten die langer duren en waarbij er regelmatig sprake is van bijvoorbeeld A(D)HD, ASS, PTSS of NAH. Mijn nascholing pastte ik daarop aan om meer kennis hierover te krijgen.

Zichtbaarheid
Daarnaast zorgde ik ervoor dat Opgeruimd Jezelf Zijn zichtbaarder werd door het (laten) vernieuwen van mijn website, gratis downloads, e-boeken, geven van presentaties, deelname aan Ladies Nights en andere beursen. Een van de hoogtepunten om mijn bedrijf zichtbaar te maken vind ikzelf nog steeds de Miss Summer Verkiezing in ons dorp in augustus 2019, waar mijn dochter mijn bedrijf vertegenwoordigde.

Doelgroep
Ik ontdekte in de afgelopen jaren ook dat ik de afwisseling van diverse opdrachten erg fijn vind en heb dus niet gekozen om voor één bepaalde tak van ‘sport’. Ter ere van mijn 10 jarig bestaan is daar nog een ‘takje’ bij gekomen, nl. Opgeruimd aan de Slag, mijn online platform waarop je terecht kunt om met behulp van Stappenplannen en instructievideo’s zelf aan de Slag te gaan.

Afgelopen weken heb ik regelmatig gedacht en geschreven over 10 jaar Opgeruimd Jezelf Zijn. Als ik zo terugkijk voel ik mijzelf stiekem heel trots worden.

10 jaar Opgeruimd Jezelf Zijn; het is feest!