Opgeruimde Tips!

Wil je deze pagina optimaal gebruiken? Bekijk hem dan via je Desktop of Tablet.

Wanneer je moeite hebt om blousen, truien of shirt op (enigszins) dezelfde manier op te vouwen, kan het handig zijn om vouwkartons te maken.
Door het vouwkarton op je blouse te leggen, vouw je er als het ware overheen.
Als de blouse opgevouwen is, haal je het vouwkarton er weer uit.

Door nagels of haakjes in een kledinghanger te slaan (wel eerst een klein beetje voorboren), kun je een kledinghanger multifunctioneel gebruiken.

Cadeaupapier, lintjes en versieringen allemaal in één tas; al snel wordt het een rommeltje.
Je kunt ook tijdschriftenhouders gebruiken; bijv. één voor het cadeaupapier en één voor lintjes en andere versiering.
Zo heb je meer overzicht en kun je het makkelijk pakken!

Alle armbanden bovenop elkaar; niet handig.
Van een paar latten, die ik schilderde, heb ik een standaard gemaakt.
Spijkers erin als haakjes en vanaf nu een mooi overzicht van armbanden!

Veel spellen bovenop elkaar is niet handig.
Je zorgt voor meer ruimte door een extra plank te bevestigen. Is dat in jouw kast niet mogelijk?  Door een plank ‘op pootjes’ in de kast te maken kun je toch extra ruimte creëren!

In een kleine hal is het plaatsen van een kapstok niet altijd handig omdat dan de deur van de meterkast niet meer goed open kan.
Door boven de deur een plank tussen de muren te bevestigen heb je geen last van een kapstok aan de muur.
Onder aan de plank bevestig je kapstok haken. Zo heb je toch een kapstok, een plank waarop je een mand met sjaals e.d. kunt plaatsen. Bovendien creëer je optisch meer ruimte!

In menig slaapkamer staat een stoel of een dressboy, met een of meerdere gedragen kledingstukken erop. Als ze al niet omvallen van het gewicht wat erop rust, is het erg lastig wanneer je gaat stofzuigen.
Een oplossing is simpel: bevestig een handdoekenrek aan je muur! Kleding kan verdeeld worden over 3 á 4 haken en met stofzuigen staat het niet in de weg.

Wil je af van die rondslingerende handschoenen, sjaals e.d. maar heb je geen ruimte voor een ladekastje in je hal, dan kun je een dubbele elastiek om een deur doen (van bijv. de meterkast). Door stiksels creëer je ‘vakken’ waarin sjaals e.d. opgeborgen kunnen worden.