Ontwikkeling

Ontwikkeling als persoon en professional
Ik durf wel te stellen dat ik mij de laatste 10 jaar meer ontwikkeld heb dan in de rest van mijn werkzame leven. In 2013 begon ik bij het begin, de Opleiding tot Professional Organizer van @dehuishoudcoach. Deze opleiding raakte mij enorm; dit was zo helemaal ‘ik’! De start van alles…

Meer verdieping
Al in 2014 wilde ik mijzelf verdere ontwikkelen en verdiepen als coach. Ik besloot de Opleiding tot Autisme Vriendelijke Coach bij @autismeacademie te volgen. Dit kwam door een samenloop van omstandigheden: ik wilde mijzelf echt ‘coach’ kunnen noemen en mijn man had net de diagnose ASS gekregen. Twee vliegen in één klap! Ik leerde heel veel over autisme, leerde hoe mijn man en ik met zijn autisme konden omgaan en leerde duidelijker te communiceren.

Definitief de keuze voor Organizer
Nadat ik gestopt was met mijn werk als reisadviseur koos ik in 2016 definitief en voor 200% voor Opgeruimd Jezelf Zijn en volgde ik in 2017 en 2018 de post HBO Leergang voor Professional Organizers bij @schoolvoororganizing. Een enorme verdieping in mijn vak die mij veel professionaliteit bracht maar ook voor een enorme boost voor Opgeruimd Jezelf Zijn zorgde. Nu begreep ik pas goed waarom mijn ondersteuning bij bepaalde klanten niet het verwachte resultaat hadden en wat belangrijker is; vanaf toen wist ik hier beter mee om te gaan en vooral beter aan te sluiten bij wat iemand nodig heeft. Als organizer was dit echt een opleiding die het verschil maakte!

Verdere ontwikkeling
Tussendoor volgde ik regelmatig eendaagse trainingen en workshops over onderwerpen die ik tegenkom in mijn werk. Alles om mijzelf te ontwikkelen maar vooral om jou als klant beter te kunnen ondersteunen. Om je een idee te geven: Praktische begeleiding bij Hoarding Problematiek, Breng het in Beeld (Teken het proces), Autisme Belevingscircuit, Gedragscoaching, Verlieskunde, Anders georganiseerd met A(D)HD, Energiek ondernemen, enzovoort.

Nog verder verdiepen
In 2019 deed ik een training voor Budgetcoaching. Ik hielp mijn klanten al met overzicht in hun financiën met mijn ‘boerenverstand’ maar vond dat het beter was om hier toch wat meer over te weten.
Daarna duurde het vanwege Corona een aantal jaren voordat ik weer echt een opleiding ging volgen. Het begon echt wel te kriebelen maar een opleiding wil ik liever niet online volgen dus mocht ik wachten tot 2021. Ik oriënteerde me op opleidingen die een logisch gevolg op mijn huidige kennis zouden zijn maar melde mij om diverse redenen maar niet aan. Op de website van @sonneveltopleidingen deed ik een test en toen daar de opleiding tot Energetisch Coach naar voren kwam moest ik eerst hartelijk lachen. Ik, nuchtere Heinz ten top, Energetisch Coach! Nadat ik alle informatie op de website had doorgelezen rolde er echter een traan over mijn wang, voor mij een teken… Deze opleiding heeft mij ook weer zoveel geleerd! Allereerst op persoonlijk vlak maar ook voor mijn werk. Ik leerde meer op mijn intuïtie te vertrouwen maar ook op het feit dat ik regelmatig dingen aanvoel en het geheel overzie zonder dat daar een, schijnbaar, aanwijsbare reden voor is. Ik leerde ook waarom de manier waarop ik als Professional Organizer werk vaak net wat anders is dan hoe mijn collega’s het aanpakken. En dat dát juist is wat mij uniek maakt, dat dat helemaal oké is.

De Toekomst
Mijn leergierigheid is nog lang niet gedoofd en voor een volgende opleiding heb ik er al een in gedachten, maar daar hoor je in de toekomst vanzelf meer over…