Maak het makkelijk

Maak het makkelijk!
Het leven is al moeilijk genoeg, wordt er vaak gezegd. Dat klopt vaak ook wel, maar wij zijn er ook ontzettend goed in het onszelf nog moeilijker te maken.
Zelf ben ik ook wel iemand die vaak voor de moeilijke weg gaat. Maar op praktisch vlak ben ik er goed in geworden om het makkelijker te maken.

Ik zal je vertellen hoe:
-Dat begint eigenlijk in de avond. Voordat ik ga douchen denk ik na over mijn werkzaamheden de volgende dag en stem daarop mijn kleding af. Die kleding hang ik ook al klaar. Zo hoef ik in de vroege ochtend daar niet meer over na te denken. Nee, ik stap gedachteloos in mijn klaargelegd kleding.
-Moet ik specifieke dingen meenemen voor een klant dan zet ik dit vaak als reminder in mijn agenda. Niet voor in de ochtend maar meestal al voor rond het tijdstip dat ik de dag ervoor thuiskom. Ik kan het dan direct pakken en in mijn auto leggen. Gaat het om iets kostbaars, dan komt de reminder wel in de ochtend.
-Wanneer ik me ‘s avonds iets bedenk (ik ben ook maar een mens die soms wat vergeet…), leg ik het klaar bij de voordeur. Hier kom ik langs als ik naar mijn auto loop en neem het dan mee.
-Ben ik de hele dag onderweg? Dan zet ik mijn groene koeltas ‘s avonds alvast klaar in de keuken. Ik schrijf op een briefje welke tussendoortjes en lunch ik wil meenemen. Zo hoef ik ook daar ‘s ochtends niet over na te denken en hoef ik alleen maar op mij briefje te kijken. In de zomer schrijf ik er zelfs op dat ik aan koelelementen mag denken. Tja, alles om ervoor te zorgen dat mijn brein geen overuren hoeft te maken in de ochtend! Snacks als noten doe ik ‘s avonds alvast in een bakje; scheelt weer één minuut werk. Aangezien ‘s ochtends vaak elke minuut telt…
-Al is dat bij mij ook niet echt het geval. Ik ben er achter gekomen dat ik liever een kwartier eerder opsta dan me in de ochtend te moeten haasten.
-Een ochtendroutine maakt het jezelf ook makkelijker. Als je elke dag eenzelfde volgorde aanhoudt wordt dit een routine en hoef je er niet over na te denken…
-Wees reëel in de tijd die je ‘s ochtends nodig hebt; je kunt wel in een kwartier willen douchen maar als je weet dat je hier minstens 25 minuten voor nodig hebt, kun je er beter een half uur voor uit trekken. Scheelt veel stress en zorgt ervoor dat je dag net wat makkelijker start.
-Deze maand vind je op mijn socials nog meer tips om het jezelf makkelijker te maken; check ze dus snel op Instagram en Facebook!

Tips op maat?
Allemaal leuk en aardig, denk je, maar bij mij gaat het toch allemaal net iets anders. Dat kan uiteraard. Als het voor jou goed loopt, is het goed! Loopt het toch wat minder soepel? Tijdens een online sessie van een uurtje kan ik jou al heel wat handige tips geven. Meer info vind je hier.