Mijn Blinde Vlek

Mijn Blinde Vlek.
Een blinde vlek hebben gaat lang niet altijd over een huis of een ding. Blinde vlekken hebben we ook ‘in’ onszelf.
Laatst moest ik, tijdens een sessie bij een energetisch therapeut, ontzettend huilen. Tijdens het huilen begon ik, zoals altijd wanneer ik huil, te slikken. De therapeut wees mij hierop en vroeg mij te proberen door te gaan met ademen en niet te slikken. Ik vond dit ontzettend lastig, had het idee dat ik zou stikken.
Waarom mocht ik niet slikken? Door te slikken slikte ik letterlijk en figuurlijk mijn verdriet door en stopte het weg. Voor mij was dit echt een blinde vlek! Nu iemand mij hierop attent gemaakt heeft probeer ik dit anders te doen en mijn (in dit geval) verdriet er te laten zijn en niet weg te slikken.

Blinde Vlek, wat is dat eigenlijk?
Je herkent het beslist: dat je ergens op geattendeerd wordt wat jouzelf allang niet meer opvalt. Of iets wat je, onbewust, niet wilt zien of weten. We noemen dat ook wel een blinde vlek.

Welke blinde vlek heb jij?
Dat weet ik natuurlijk niet. Jijzelf waarschijnlijk ook niet. Het kan zelfs zijn dat jij helemaal geen blinde vlek hebt of dat iemand deze ook niet zomaar te zien krijgt!
Regelmatig komt het echter voor dat ik tijdens een afspraak bespreek wat mij opvalt en blijkt dat we met een Blinde Vlek te maken hebben. Door je hiervan bewust te zijn, kun je ervoor kiezen om hiermee aan de slag te gaan.

Nice to know maar heeft dat dan iets met een Professional Organizer te maken?
Best wel veel eigenlijk! Als Professional Organizer kom ik bij jou thuis. Voor jou is je huis van boven naar beneden en van links naar rechts bekend, voor mij is het dat niet. Ik bekijk en voel jouw huis dus met een frisse blik.
‘Omdat ik het op deze manier altijd doe’ geldt voor mij dus niet in jouw huis. Het komt regelmatig voor dat ik opbergmogelijkheden zie die een klant zelf niet (meer) opmerkte.

Ik kan het wel zelf!?
Opruimen, organiseren, sorteren; vaak hoor ik dat mensen vinden dat ze dit wel zelf (moeten) kunnen. Vaak kun je het ook heel goed zelf, tenzij een Blinde Vlek je telkens op de verkeerde voet zet. En dáárbij kan ik je dus helpen!

Mijn frisse blik.
Tijdens onze afspraken mag je naar hartelust gebruik maken van mijn frisse blik en zo jóuw blinde vlek ontdekken.
Wil jij graag jouw Blinde Vlek ontdekken? Neem dan gerust contact met mij op!