Wat brengt het mij?

Wat brengt het mij!?
Vorig jaar in mei schreef ik mijzelf, geheel onverwacht, in voor de opleiding ‘Energetisch Coach’.

Nadat ik in 2018 de Leergang Professional Organizer had afgerond was ik sinds 2020 eigenlijk weer op zoek naar een opleiding om mijn kennis te vergroten. Ik zocht vooral naar opleidingen die precies aansluiten op mijn werkzaamheden als Professional Organizer. Bijvoorbeeld ‘Levensloop begeleider’ omdat dit inmiddels ook mijn werk is ingeslopen en ik erg interessant vind.

Toch schreef ik mij hiervoor niet in.
Telkens wanneer ik me voor een dergelijke opleiding wilde inschrijven, hield iets mij tegen. Tijdens de Coronacrisis waren de opleidingen online en ik heb echt de voorkeur voor fysieke lesdagen. Maar ook was ik bang voor een herhaling van zetten in de lesstof. En, de prijs. Ik vond de investering te groot. Allemaal redenen waarom ik mij maar niet inschreef.

Het werd nu echt tijd.
Mei 2021 vond ik het toch echt tijd om mijn brein weer te gaan uitdagen dus zocht ik wederom de website voor een opleiding ‘Levensloopbegeleiding’ op. En weer ‘kon’ ik mijzelf niet inschrijven… Ik besloot een testje op de betreffende website te doen. Opleiding die het beste bij mij paste: Levensloopbegeleiding. Maar ja, dat wilde ik blijkbaar toch niet. Tweede opleiding: Energetisch Coach. Ik moest er flink om lachen; ik, de nuchtere en praktische, Energetisch Coach? Mijn man adviseerde om de beschrijving van de opleiding eens rustig te lezen, “Je weet maar nooit…”.

Een traan over mijn wang.
Een beetje lachend ging ik de informatie over de opleiding lezen. Onderaan de pagina gekomen merkte ik dat er een traan over mijn wang liep. De informatie kwam bínnen, dit was zó wat ik voelde dat bij mij past! Zo bijzonder….

Ik schreef me niet direct in.
Omdat ik met mijzelf de afspraak heb om ‘s avonds geen online aankopen te doen, schreef ik mij nog niet direct in. Eerst een nachtje over slapen. De volgende dag heb ik mij echter wel ingeschreven. Waar ik twee jaar lang mij maar niet inschreef voor Levensloopbegeleiding, was het voor mij duidelijk dat ik dit, Energetisch Coach, wél ging doen.

En dan begint het.
In oktober begon de opleiding dan eindelijk. Als je het goed beschouwt had ik eigenlijk geen idee wat ik ervan kon verwachten maar vanaf de eerste opleidingsdag wist ik dat deze opleiding mij heel veel ging brengen.

Wat heeft het mij dan gebracht?
Het eerste jaar heb ik vooral heel veel over mijzelf geleerd; wie ben ik, wat voel ik, is dat gevoel van mij of eigenlijk van een ander? Welke overtuigingen heb ik, zijn dat overtuigingen van mijzelf of van (voor)ouders?

Ik heb ook nog meer inzicht gekregen over waarom mensen soms reageren zoals ze reageren. Waar ik als Professional Organizer vooral praktisch bezig ben en ook praktisch in mijn benadering ben, heb ik afgelopen jaar geleerd hoeveel krachtiger mijn begeleiding kan zijn wanneer ik mijn klant ‘voel’ en vanuit mijn gevoel vragen stel.

Wat brengt het Opgeruimd Jezelf Zijn?
Wat de opleiding mijn bedrijf gaat brengen? Eigenlijk heb ik hierover nog geen idee, behalve dat het beslist heel veel gaat brengen. Op een of andere manier zal het gaan samenvloeien en kan ik mijn klanten steeds meer vanuit een holistische wijze begeleiden.

Beide voeten op de grond.
Wees niet bang, ik blijf met beide voeten op de grond! Ik ben en blijf Francien, een nuchtere en praktische dame. Maar wel één die haar gevoel steeds beter leert voelen en dit mee gaat nemen in haar werk.

Meer weten?
Vind het nog allemaal een beetje vaag of wil je er juist meer van weten? Neem dan gerust contact met me op, ik vertel er graag meer over!