We gaan weer naar Binnen

Eind augustus was voor mijn gevoel de zomer voorbij. Tijd om weer meer tijd binnenshuis door te brengen.

Voor mij is dat altijd ook een moment om van accessoires in huis te wisselen. Foto’s van de zee, schelpen, houten vuurtoren, enz.; ineens voelt het voor mij niet meer passend om hier tegenaan te kijken als ik op de bank zit. Regenachtig weer, storm, voor mijn gevoel passen dan accessoires van hout of in herfstkleuren beter in mijn woonkamer. 

En dus gaat op een ochtend de woonkamer op de kop. Opbergkratten met accessoires komen uit de voorraadkast. Eerst pak ik alle zee-accessoires bij elkaar en stop ik deze terug in de daarvoor bestemde krat. Grote fotolijsten e.d. verhuizen naar zolder.

Vervolgens visualiseer ik hoe ik de woonkamer wil ‘stylen’. De spullen die ik daarvoor nodig heb haal ik uit de krat. Ik plaats ze in de woonkamer, verschuif ze nog eens, net zolang totdat het naar mijn zin is. Dit is voor mij ook een manier om langzaam afscheid te nemen van de zomer.

Met het neerzetten van herfstachtige accessoires verwelkom ik de herfst. Ook al houd ik meer van zon dan regen, ik vind het ook wel weer knus als het vroeg donker is. En met het stylen naar seizoen heb ik tijdelijk weer een ‘nieuwe’ woonkamer. Ik kan er dan echt van genieten om binnen op de bank te zitten in plaats van buiten onder onze overkapping.

Tja, en ik ben en blijf een organizer; als ik de kratten met accessoires dan uit de voorraadkast heb gehaald en ik zie daar iets in dat ik eigenlijk helemaal niet meer zo mooi vind… weg ermee!