Ervaringen

Wanneer ik afrond bij klanten, evalueer ik hoe klanten mijn hulp ervaren.
Fijn om te horen en lezen wat de hulp van een Professional organizer voor hen betekend heeft, maar ook voor mij van onschatbare waarde om van te leren.
Een aantal van hen schreven een referentie:

Een tijdje geleden heb ik via Facebook een consult van opruimcoach Francien van Rijt-Artz gewonnen. Door onze familieomstandigheden en de Coronatijd is het een tijdje uitgesteld, maar gelukkig kwam van uitstel geen afstel. Wat een fijn gesprek heb ik gehad en wat een mooie eyeopeners en tips, waar ik echt wat mee kan. Er is hoop😉 ook voor mij. Na zoveel verdrietige momenten van de laatste tijd, zie ik nu weer een lichtpuntje. Ben echt weer super gemotiveerd en energiek en zet m’n schouders er weer onder. Ik kon echt goed merken, dat Francien echt vanuit haar hart werkt en daar hou ik van als mede-hartwerker. Zij kon mij goed peilen en gaf mij mee, dat ik wel eens wat minder streng voor mijzelf mag zijn, want “als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor een ander zorgen”.
“De tips die Francien mij gaf en de vragen die zij mijzelf liet stellen toen we samen mijn kleding uitzochten, die hielpen mij deze week ook toen ik zelf een kast in de woonkamer ging opruimen”
“Ik heb Opgeruimd jezelf zijn ingeschakeld omdat ik geen idee had wat ik moest doen met alle knutselwerkjes van de kinderen en mijn eigen spullen die ik ter herinnering bewaarde. En nu? Als ik herinneringen wil ophalen pak ik mijn krat erbij en heb ik alles bij elkaar. Voor mijn kinderen heb ik hetzelfde gecreëerd. Super hoe je in één middag op weg geholpen kunt worden!”
“Ik hou van fotograferen en doe dat dan ook regelmatig. Om te voorkomen dat ik foto’s verlies zet ik ze wel regelmatig op mijn laptop en ook wel in een Cloud. Maar daar hield het dan ook wel mee op. Samen met Francien heb ik meer structuur kunnen brengen in het bewaren van mijn dierbare foto’s. Als ik een bepaalde foto zoek kan ik deze nu veel makkelijker terugvinden.”
“Mijn kledingkast op orde krijgen en houden vond ik een crime, dus vroeg ik Francien mij te helpen. Ik vond het eerst maar vreemd dat we niet direct alles uit de kast haalden om het er opnieuw, netter, in te leggen. Maar Francien ging eerst samen mij eens goed naar de kastindeling kijken en stelde vragen over het gebruik van de kast en kleding. Vervolgens sorteerden we samen de kleding en leerde ze mij handige trucjes om de kleding op te vouwen. Pas daarna ging de kleding weer de kast in.” Nu kijk ik met plezier naar mijn kast! Ik kan kleding makkelijker vinden en vooral ook veel makkelijker opbergen na het wassen. Francien, bedankt!
“Een moeilijke periode in je leven, een scheiding volgt en dan verhuizen. Een tijd van inpakken en opruimen breekt aan. Het moet, ondanks je verdriet en drukte die een en ander met zich meebrengt. Het huis waarin ik terecht kwam was zeker de helft kleiner dan de oude woning. Dan denk je dat je al veel hebt weg gedaan, maar blijkt dat je wéér kunt gaan opruimen en uitzoeken, omdat je huis gewoon weg niet groot genoeg is. En je had al zoveel door de vingers laten gaan…… Je gaat door, maar dan breekt er een moment aan dat de vermoeidheid gaat toeslaan en je er geen gat meer in ziet. Van het er alleen al naar kijken zakt de moed je in de schoenen. En het woonplezier neemt af omdat een niet opgeruimd huis niet gezellig is. Je je hobby niet meer doet, omdat je eenvoudig weg niet goed bij je spullen kunt. Kortom, je komt in een negatieve spiraal terecht. Dan heb je iemand nodig die je hierbij ondersteunt en met een frisse blik en nieuwe energie samen met jou gaat opruimen, orde schept in de chaos en je laat nadenken of een en ander wel zoveel waarde heeft om te bewaren als jij denkt. Iemand die helpt bij het ordenen en je spulletjes zodanig op te ruimen dat het weer makkelijk te pakken is. En dan gebeurt het onverwachte. De grote berg waar je tegen opzag wordt kleiner, het huis raakt opgeruimd en het lijkt of je nieuwe energie krijgt. Nieuwe energie om zelf weer de draad op te pakken. Mijn woonplezier kwam terug en de hobby? Die is weer opgepakt. Niet alleen mijn huis is opgeruimder maar ook is het opgeruimder in mijn hoofd. Kortom….Opgeruimd jezelf zijn.”
“Francien heeft mij na de kennismaking drie dagdelen geholpen om meer orde, overzicht en ruimte in mijn leven te krijgen. Samen zijn we bezig geweest met een slaapkamer en de zolder maar ook met mijn mailbox. Ik ben autistisch (Syndroom van Asperger) waardoor mij dit zelfstandig nog niet gelukt was. Mijn autismecoach was in hoofdlijnen betrokken bij het proces. Francien dringt niks op, leert je praktisch te denken, en motiveert je. De ruimte efficiënt gebruiken en de focus klein houden (in mijn geval). Francien, nogmaals bedankt!”
“Ik heb Francien ingeschakeld om alles in huis weer een beetje op orde te krijgen omdat er veel spaak liep door mijn ziekte. Ik heb anders leren kijken naar alles en wat meer praktisch leren denken en in oplossingen. Geleerd heb ik dat wanneer ik het overzicht kwijt ben en in paniek raak, de dingen gedoseerd moet gaan doen; alles zo klein mogelijk houden. Ik ben super tevreden over Francien / Opgeruimd jezelf zijn.”
“Een mooi resultaat is behaald. Je hebt me geholpen en inzicht gegeven.”

 

Beeldmerk Opgeruimd jezelf zijn