Header Blog Jouw berging als opslagruimte

Jouw berging als opslagruimte?

De berging. Heerlijk om te hebben, maar wel een magneet voor spullen die geen vaste plek in huis hebben. Voordat je het weet is je berging een opslag geworden.

Samen met een echtpaar ging ik vorige maand aan de slag om van hun berging weer gebruikersvriendelijke ruimte te maken. Eerst hebben we samen bepaald wat er nu eigenlijk thuishoort in de berging en vooral ook wat er níet thuis hoort. Pas dan kun je immers bepalen welke spullen er moeten verhuizen. Het bleek dat de berging een soort voorstation van de schuur geworden was.
Toen dat duidelijk was, werd het een stuk makkelijker om de berging op te ruimen. Goede opbergsystemen waren aanwezig en ook bleek de indeling van de berging goed te kloppen bij hetgeen waarvoor zij deze willen gebruiken.

We hebben dan ook vooral gesproken over en gekeken naar de mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de spullen die in de schuur horen daar ook zo makkelijk en snel mogelijk naar toe gebracht kunnen worden.
Van een paar gereedschappen bleek dat ze deze zo frequent gebruiken dat het niet handig is om deze in de schuur te bewaren. Hiervoor hebben we een plaatsje in de berging gezocht en gevonden.