Iedereen heeft ‘m, een Rommellade

Ja, ik heb ook een rommellade!
Of, liever gezegd, ik heb niet één grote rommellade maar ik heb meerdere kleine… Ik geloof niet dat ik een huishouden ken dat geen rommellade of -bak in huis heeft.

Laatst werd mij gevraagd wat nu een goede indeling is voor een rommellade. Tja, eigenlijk is die er niet echt want het is niet voor niets een rommel-lade! Uiteraard zijn er wel wat mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je wel wat terug kunt vinden in deze la. Een rommellade is eigenlijk gewoon een la waarin je alles stopt wat te klein of in te weinig hoeveelheden om dit echt een aparte plek in huis te geven. Omdat er zoveel verschillende categorieën in gestopt worden, wordt het al snel een chaos.

Wat ligt er zoal in zo’n rommellade?
Pennen, stiften, gum, puntenslijper, scharen, nagelvijl, kleine schroevendraaiers, plakband, diverse soorten tape, paperclips, elastiekjes, aanstekers, kurkentrekker, etiketjes, kluwen touw, bloemensnijder, clips om zakken mee af te sluiten. Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of je kunt het terugvinden in een rommellade.

Is dat dan erg?
Ik vind het niet erg om een rommellade te hebben. Zolang ik weet wat er ongeveer in ligt. Niet alles kan een logische, geheel eigen, plek krijgen en dan vind ik het best logisch om dit soort dingen bij elkaar in één lade te leggen (of als je geen grote lade hebt, meerdere kleine lades).

Maar ja, hoe houd je zo’n lade dan een beetje overzichtelijk voor jezelf?
Met bakjes kun je vakken creëren in je lade, dit voorkomt dat alles door elkaar raakt. Zorg ervoor dat in de lade soort bij soort ligt:
– Dus de elastiekjes bij elkaar in een bakje of zakje.
– Paperclips en plakband kunnen hierbij in de buurt liggen; wellicht samen in een bakje. Dit is dan bijvoorbeeld de categorie ‘bij elkaar houders’.
– Kleine schroevendraaiers bij elkaar.
– In ditzelfde bakje passen wellicht ook de scharen.
– Heb je cadeau- of kortingsbonnen in je rommellade liggen? Stop deze direct in je tas of portemonnee zodat je ze de komende tijd kunt inwisselen.

Ga jij jouw rommellade reorganiseren?
Dat is dan natuurlijk een mooi moment om te checken of je de spulletjes die je erin tegenkomt nog daadwerkelijk nodig hebt en wilt bewaren!