Hoeveel tijd heb je nodig

Hoeveel tijd heb je nodig?
Regelmatig word mijn hulp ingeschakeld omdat het gevoel van ‘nooit tijd’ overheerst. Zowel privé maar ook in werksituaties kijk ik dan graag met je mee. Het kan namelijk best zijn dat je daadwerkelijk te weinig tijd hebt voor alle werkzaamheden die je op je bordje hebt gelegd. Maar het komt beslist vaak voor dat er niet zozeer teveel taken op het bordje liggen maar je onvoldoende in kaart hebt hoeveel tijd je nodig hebt per taak.
Daarover deze blog.

Hoezo, onvoldoende in kaart gebracht?
Heel vaak zie ik dat een klus keurig in de agenda genoteerd staat. Wanneer ik echter doorvraag of alles helder en geregeld is om met de klus van start te gaan word ik met grote ogen aangekeken. Er is tijd gereserveerd voor de klus en in die tijd moet het gebeuren.

Heb je enig idee hoelang je erover gaat doen?
Ondanks de tijd die voor de klus gereserveerd is, is vaak niet duidelijk of dat dat wel voldoende is. Natuurlijk kun je van tevoren niet altijd goed inschatten hoeveel tijd je nodig hebt maar in veel gevallen wel.

Het begint met de voorbereiding.
Al heb je nog zo goed ingeschat dat je bijvoorbeeld twee uur nodig hebt om te schilderen, als je wilt beginnen en je moet dan nog de verf gaan halen is er al snel een uur van je gereserveerde tijd weg…
Bedenk van tevoren dus goed wat je nodig hebt en zorg ervoor dat die spullen alvast in huis zijn.

Terugkerende klussen of taken.
Ook met betrekking tot terugkerende klussen of taken zie ik dat er vaak niet duidelijk is hoelang je erover doet. Als je bijvoorbeeld elke week denkt de badkamer in een half uur schoon te kunnen maken en elke week weer tijd te kort komt…
Zet de volgende keer eens je timer eens aan zodra je begint! Meten is weten. En natuurlijk kan het zijn dat je de ene keer wat sneller bent dan de andere keer. Zelf reken ik mij wat tijd betreft graag arm; wanneer ik een klus in een half uur denk te fixen, trek ik er minstens drie kwartier voor uit. Ben ik toch met een half uur klaar? Dan kan ik door naar de volgende klus of, nog beter, heb ik even een kwartiertje extra pauze.
Doe je dit met al je klussen dan zul je merken dat ‘tijd tekort’ in veel gevallen voorbij is.

Samen bekijken?
Bovenstaand zijn natuurlijk maar een paar voorbeelden. In jouw leven loop je misschien net ergens anders tegenaan. Geen probleem! Tijdens een gratis kennismakingsgesprek bespreken we met welk vraagstuk ik jou kan helpen. Neem gerust contact met me op!

E-boek Opgeruimd Jezelf Worden.
Vorig jaar schreef ik een mooi E-boek over tijd voor jezelf, tijd om helemaal Opgeruimd Jezelf te worden. Hierin geef ik nog veel meer tips zodat jij meer ruimte krijgt om tijd voor jezelf over te houden.
Je bestelt het makkelijk via mijn website: https://www.opgeruimdjezelfzijn.nl/webshop/