Handtas Organizer

Handtas organizer

Heb jij een handtas organizer nodig? Herken jij dat? Dat je bij de kassa staat en je portemonnee niet kunt vinden?

Leuk hoor, die mooie, grote handtassen van tegenwoordig. Er kan zo lekker veel in! Maar ja, dan sta je daar en moet je eerst de halve inhoud van je tas op de toonbank leggen voordat je bij je portemonnee kunt. Gelukkig kan dat ook anders!

Wat vind je vaak terug in een handtas?
– Je telefoon! Onmisbaar.
– Telefoonoplader.
– Natuurlijk je portemonnee. Hierin zit uiteraard contant geld en waarschijnlijk ook je bankpasjes. Maar bij veel dames ook alle klantenkaarten, en daar hebben we er tegenwoordig veel van.
– Omdat de portemonnee wellicht al teveel uitpuilde, zullen er dames onder jullie zijn die al een apart hoesje voor de klantenkaarten hebben aangeschaft.
– Agenda; deze moeten we tenslotte altijd bij ons hebben.
– Nagelvijl; we willen tenslotte niet de hele dag met een haakje rondlopen.
– Maandverband/tampons, voor het geval dát!
– De jonge moeders onder ons hebben waarschijnlijk ook nog wel een luier en luierdoekjes in de tas.
– Lekker snoepje voor tussendoor
– Oordopjes voor de telefoon
– Make up en spiegeltje
– Tasje voor evt. boodschappen
– Paracetamol
– En misschien nog wel veel meer…

Heb je dan teveel in je handtas?
Zolang het erin past, heb ik niet teveel in mijn handtas, denk je wellicht.

Een aantal dingen in je tas zijn natuurlijk onvermijdbaar; je telefoon en portemonnee heb je nodig. En ook dat opvouwbare boodschappentasje is wel heel handig. Maar één is voldoende! En ook van maandverband/tampons/evt. luiers zijn 1 of 2 stuks voldoende om je in geval van nood uit te helpen. Datzelfde geldt voor make-up en andere dingen; wát heb je nu echt nodig in je tas? De rest haal je eruit!

Voor je klantenkaarten en agenda hebben we tegenwoordig hele mooie apps  die je op je telefoon kunt zetten en dus geen ruimte meer innemen in je tas.
Kijk hier voor wat meer info:  https://www.simyo.nl/blog/jouw-klantenkaarten-in-een-app/ https://www.simyo.nl/blog/zo-houd-overzicht-5-handige-agenda-apps/
En als je googled kom je zelf beslist nog meer mogelijkheden tegen.

Hoe maak je je handtas dan overzichtelijk?
Tegenwoordig zijn er handige handtas organizers te koop, die je in je grote handtas kunt plaatsen waardoor je diverse vakken krijgt. Dit maakt het makkelijker om spullen hun eigen plekje te geven in de tas en moeilijker om grote, zware spullen mee te zeulen.

De meeste handtassen echter hebben van zichzelf al diverse vakjes
– Lippenstift, sleutels, wellicht je oordopjes; spullen die je meerdere keren per dag uit je tas haalt, stop je in een vakje waar je makkelijk bij kunt. Bijvoorbeeld zo’n vakje wat voor op je handtas zit. Uiteraard alleen als dit ook afgesloten kan worden; niemand verliest graag haar autosleutels.
– Berg al je spullen op deze manier op; wat je vaak nodig hebt, moet je makkelijk kunnen pakken. Niet zo vaak nodig; dan kan het best in dat vakje waar je wat lastiger bij kunt.
-Een nagelvijl, maar ook bijv. je maandverband of tampon, stop je in een vakje met rits. Je hoeft hier geen tien keer per dag bij en je wilt ook niet dat iemand die meekijkt direct ziet dat jij dit bij je hebt.
– Kleine spullen in kleine vakjes
– Zo blijft het grote vak over om je portemonnee, zonnebril e.d. op te bergen.
– Je telefoon berg je ook het liefst in je tas op, in een zijvakje, zodat je niet hoeft te grabbelen in je tas. Of, wanneer je nog een afsluitbaar vakje óp je tas over hebt, daar.

Yes, weer een ergernis minder!
Je zult ervaren dat het zoveel prettiger is, en lichter, om je georganiseerde handtas te gebruiken. Wanneer je bovenstaande tips gebruikt, zal dit al een stuk gemakkelijker worden dan je dacht. En misschien heb jij nog wel ideetjes die ik niet aangekaart heb; ik hoor/lees ze graag!