Badkamer - Open kast

Mooie dingen mogen gezien worden

WELKOM!

Maak van je badkamer een oase van rust

Een open plank, nis of kast in je badkamer is normaliter bedoeld voor dingen die je mooi wilt uitstallen. Bijvoorbeeld mooi opgerolde handdoeken, mooie schoonheidsproducten of een paar kaarsen.  

Andere badkamerproducten zoals bijvoorbeeld scrubzout, bodylotion of manicureset worden vaak achter een kastdeurtje gestopt. Maar wat als je geen kast met deuren in je badkamer hebt? 

Deze module zorgt ervoor dat ook dan je kast er mooi en netjes uit kan zien! 

Opgeruimd Jezelf Zijn

Francien van Rijt-Artz

Een opgeruimde leef- en werkomgeving zorgt voor rust en ruimte in je hoofd, waardoor je  beter jezelf kunt zijn! Voor mij is opruimen altijd iets vanzelfsprekends geweest. Met deze eenvoudige stappenplannen hoop ik dat jij zelf aan de slag kan gaan om ook Opgeruimd Jezelf te Zijn.

We gaan beginnen!

In eerste instantie lijkt deze module op de module ‘Badkamerkastje’. Een aantal stappen gelden nu eenmaal voor nagenoeg alles in de badkamer. Vanaf STAP #5 kun je vervolgens echt aan de slag met je open badkamerkast.

Haal alle spullen, plank voor plank, uit je open kast. 

Gebruik je het nog allemaal?
Zo niet, weg ermee! Ook hier geldt weer dat wanneer je iets gekocht niet betekent dat je het moet houden terwijl je er niets mee doet. Soms zijn spullen nu eenmaal niet zo effectief als je gedacht had. Misschien is je buurvrouw er wel heel blij mee!
 

Less is more. Ook in de badkamer.

Als je niet meer kunt zien wat je allemaal hebt, zul je het ook niet gebruiken. Daarnaast zorgen die vele spullen er ook voor dat je badkamer geen oase van rust kan worden.

Maak ruimte voor hetgeen je wel gebruikt.
 

Categoriseer je spullen:
-Tandpasta bij tandenborstels
– Make-up
– Verzorgingsproducten
– Haargel bij de haarborstel
– Scheergel bij scheermes
– Enzovoort…

Mascara, oogpotlood, lippenstift.
Dit soort kleine items raak je niet kwijt door ze in een bakje te leggen of in een klein bekertje of glaasje te zetten.
 

Tot zover is er weinig verschil met het inrichten van een kast met deurtjes. Je kast zonder deuren wil je er echter ook een beetje leuk uit laten zien. 

Kijk eerst of je in huis nog mooie manden of mandjes hebt. Zo niet, schaf ze dan aan. Let hierbij goed op hoe groot ze mogen zijn; passen de gewenste producten erin en past de mand of het mandje goed in je kast?

Maak per categorie een mandje. Wanneer je iets van deze categorie nodig hebt, pak je het zo uit het betreffende mandje. 

Je kunt ook een mandje per persoon maken. Hierin doe je per persoon de gewenste douchegel, shampoo, enz. 

Zet de mandjes in je kast.

Hetgeen je het meest gebruikt plaats je op grijphoogte in je kast.
De rest plaats je op een lagere of hogere plank.

Wanneer elk gezinslid een eigen plank van de kast krijgt houd je natuurlijk rekening met de lengte van zodat iedereen makkelijk bij zijn of haar spullen kan.

Ruimte over? Super!

Zet op deze plank een mooi lampje, kaars of accessoire waar jij blij van wordt. Zo wordt jouw badkamer een plek waarvan jij blij wordt en tot rust kunt komen.

Beeldmerk OJZ deff

DOWNLOAD & PRINT DIT STAPPENPLAN:

KAN JE WAT EXTRA HULP OF INZICHT GEBRUIKEN?

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.