Werkplek - Je Bureau

Maak werken een stukje leuker

WELKOM!

Een fijne werkplek is het halve werk

De basis van je werk- of hobbyplek is je bureau, dus dat is waar je gaat beginnen. 

Wanneer je je bureau gaat ordenen stop je de ‘FUN’ in ‘functionality’ zoals ze dit mooi in het Engels zeggen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door kleur te geven aan je kasten, opbergers en ordners.
Ook een leuk plantje of een lekkere geurkaars kan nét dat beetje extra geven aan je werkplek!
 

Opgeruimd Jezelf Zijn

Francien van Rijt-Artz

Een opgeruimde leef- en werkomgeving zorgt voor rust en ruimte in je hoofd, waardoor je  beter jezelf kunt zijn! Voor mij is opruimen altijd iets vanzelfsprekends geweest. Met deze eenvoudige stappenplannen hoop ik dat jij zelf aan de slag kan gaan om ook Opgeruimd Jezelf te Zijn.

We gaan beginnen!

Geef op je bureau alleen de ruimte aan spullen die je dagelijks nodig hebt zoals je laptop, schrijfwaren, rekenmachine, enz. 

Bepaal een plek waar je papieren of boeken neerlegt als je hier later mee verder wilt gaan.
Dit kan op een plankje in de buurt van je bureau zijn.
 

Belangrijke documenten berg je veilig op in een ordner of hangmappen.

Tegenwoordig kun je deze natuurlijk ook heel goed digitaal bewaren; wanneer je dat doet nemen ze helemaal geen fysieke ruimte meer in beslag.

Papieren en dergelijke van afgeronde projecten berg je samen op in een doos of krat. Deze plaats je vervolgens in een kast of op zolder. In ieder geval niet op of in de buurt van je bureau. 

Opladers, usb sticks, printerpapier, enz. kun je opbergen in doorzichtige lades of doosjes die je op een plank kunt zetten. Zo houd je ruimte over op je bureau. 

Maak een ‘docking station’ voor je telefoon, laptop, enzovoort zodat je deze makkelijk kunt inpluggen wanneer dat nodig is.  

Heb je behoefte aan ondersteuning bij het digitaliseren van je administratie? 
Speciaal om je op weg te helpen kun je tot 30 december 2023
het speciale ‘Digitale Start’ pakket boeken voor € 74,99.
Dit pakket is exclusief voor deelnemers van ‘Opgeruimd Aan de Slag’ en vind je niet op mijn website; Meer info kun je bij mij opvragen.
 

Beeldmerk OJZ deff

DOWNLOAD & PRINT DIT STAPPENPLAN:

KAN JE WAT EXTRA HULP OF INZICHT GEBRUIKEN?

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.