Kinderen - Boeken, Puzzels en Spellen

Hoeveel is genoeg?

WELKOM!

Daar waar het gebruikt wordt

Misschien bevinden de kinderboeken, puzzels en spellen zich bij jou thuis helemaal niet in de kinderkamer en heb je deze in de woonkamer. Helemaal prima! Het is het beste om spullen op te bergen daar waar er gebruik van gemaakt wordt.
Voor deze module is het dus ook niet belangrijk of jij ze in de kinderkamer, woonkamer of elders bewaart; je doet deze module daar waar de boeken, puzzels en spellen zijn.
 

Opgeruimd Jezelf Zijn

Francien van Rijt-Artz

Een opgeruimde leef- en werkomgeving zorgt voor rust en ruimte in je hoofd, waardoor je  beter jezelf kunt zijn! Voor mij is opruimen altijd iets vanzelfsprekends geweest. Met deze eenvoudige stappenplannen hoop ik dat jij zelf aan de slag kan gaan om ook Opgeruimd Jezelf te Zijn.

We gaan beginnen!

Bekijk de boeken allemaal eens even. Zijn ze allemaal geschikt voor de huidige leeftijd van je kind(eren)?
Heb, en krijg jij geen peuter meer dan mogen de peuterboekjes beslist naar een ander kindje.
Hooguit bewaar je het gewezen favorietje in de herinneringendoos van het betreffende kind.
 

Zet de boeken die nog mogen blijven rechtop in de kast, zodat jij of je huisgenoten er makkelijk een uit kunnen pakken. 

Ook spellen kun je rechtop in de kast zetten. Dit bespaart enorm veel ruimte én je pakt het spel makkelijker uit de kast. 
Door een stevig elastiek (bijvoorbeeld postelastiek) om de doos te doen voorkom je dat de deksel van de doos gaat. 

Ook bij de spellen kijk je natuurlijk even of deze (nog) geschikt zijn voor de leeftijd van je kind(eren). Waar niet mee gespeeld wordt mag weg.

Wanneer spellen en puzzels opgeborgen worden in de kinderkamer, berg je deze zo ver mogelijk van het bed op. Het bed is om in te slapen, niet om te spelen. Mogelijke prikkels houd je dus zoveel mogelijk weg van het bed. 

Beeldmerk OJZ deff

DOWNLOAD & PRINT DIT STAPPENPLAN:

KAN JE WAT EXTRA HULP OF INZICHT GEBRUIKEN?

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.