Keuken - Goede Start van de Dag

Gun jezelf een fijn begin van de dag.

WELKOM!

Een goed begin is het halve werk

Een lekkere kop koffie of thee en een lekker ontbijt is voor veel mensen het ideale begin van de dag. Eigenlijk kan elke keuken hiervoor wel een makkelijk systeem gebruiken.  
Dit is namelijk waarschijnlijk de plek waar jouw ochtendroutine begint. Daarom is het van belang dat je hier een ‘easy start-up’ creëert.  

Vooral als je geen ochtendmens bent; probeer dan om deze ruimte voor het slapen gaan even op te ruimen en zet alvast wat spullen klaar. Je kunt dan ’s ochtends direct je favoriete kopje koffie en ontbijt pakken.
Hoe fijn is dat!?

Opgeruimd Jezelf Zijn

Francien van Rijt-Artz

Een opgeruimde leef- en werkomgeving zorgt voor rust en ruimte in je hoofd, waardoor je  beter jezelf kunt zijn! Voor mij is opruimen altijd iets vanzelfsprekends geweest. Met deze eenvoudige stappenplannen hoop ik dat jij zelf aan de slag kan gaan om ook Opgeruimd Jezelf te Zijn.

We gaan beginnen!

Zorg ervoor dat je ontbijtspullen opgeborgen zijn zodat je direct kunt zien wat je in huis hebt.
Je kunt ze bijvoorbeeld verzamelen in een mandje dat je makkelijk uit de kast pakt.

Wanneer ieder zijn of haar eigen soort muesli of dergelijke heeft, berg deze dan op in een bus met een duidelijk label. 

Ook je koffiecups of -pads berg je op een manier op zodat je deze makkelijk ‘voor de grijp’ hebt.  Liefst in de buurt van de koffiemachine natuurlijk.

Theedoosjes berg je makkelijk op in een lade onder het aanrecht. Door de deksel van de verpakking af te scheuren en de doosjes naast elkaar te zetten heb je al snel overzicht gecreëerd.   

Gebruik het Werkblad om te ontdekken wat jij precies nodig hebt om jouw dag goed te starten!

Beeldmerk OJZ deff

DOWNLOAD & PRINT DIT STAPPENPLAN EN WERKBLAD:

KAN JE WAT EXTRA HULP OF INZICHT GEBRUIKEN?

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.