Keuken - Voorraadkast!

Een overzichtelijke voorraadkast; daar word je gelukkig van!

WELKOM!

Deze kast gaat je geld besparen

Zelf vind ik de voorraadkast een van de meest leuke kasten om te organiseren. Tegelijkertijd is meestal wel de moeilijkste plek in huis om te organiseren.

Of je voorraadkast nu een keukenkast is of een hele gangkast, je zult waarschijnlijk verrast zijn door de hoeveelheid pasta- en ontbijtgranendozen die je vind.
Er zullen bedorven producten en willekeurige blikken zijn met dingen waarvan je dacht dat je ze zou gebruiken, maar die het daglicht niet hebben gezien sinds ze thuiskwamen uit de supermarkt.

Schrik niet! Zie dit als een kans om je voorraad op te schonen en aan te vullen met voedsel dat je ook echt gaat koken en eten!

Met een voorraadkast mag  je gedisciplineerd te werk gaan. Tenzij je van plan bent alles weg te gooien en opnieuw te beginnen…
Als je de voorraadkast eenmaal hebt leeggemaakt, moet je een manier vinden om de voorraad die mag blijven weer terug te plaatsen.
 

Opgeruimd Jezelf Zijn

Francien van Rijt-Artz

Een opgeruimde leef- en werkomgeving zorgt voor rust en ruimte in je hoofd, waardoor je  beter jezelf kunt zijn! Voor mij is opruimen altijd iets vanzelfsprekends geweest. Met deze eenvoudige stappenplannen hoop ik dat jij zelf aan de slag kan gaan om ook Opgeruimd Jezelf te Zijn.

We gaan beginnen!

Haal alles uit de voorraadkast en groepeer het in stapels (zoals ontbijt, diner en snacks) terwijl je de ruimte leegmaakt. 

Bekijk elke stapel kritisch en gooi alles weg wat je niet lekker vindt of niet gebruikt.
Controleer ook op verlopen datum producten.
 

Houd jij ervan om alles per groep in een bak of mand te zetten?
Dan is het nu de tijd om deze erbij te pakken.

Rangschik de groepen in de voorraadkast op een manier die jij mooi vind (het oog wil tenslotte ook wat) én logisch is voor jouw huishouden. 

Wees vanaf nu kritisch op voedsel wat je koopt. Een weekmenu kan er voor zorgen dat je geen onnodig voedsel in huis haalt.

Meer weten over een Weekmenu en makkelijk het Eten op Tafel krijgen? Ik schreef er een e-boek over dat je via deze link kunt bestellen.

Ask ChatGPT
Set ChatGPT API key
Find your Secret API key in your ChatGPT User settings and paste it here to connect ChatGPT with your Tutor LMS website.