Bewaren voor de Kinderen

Elke ouder bewaart wel iets voor zijn of haar kinderen. De eerste schoentjes, een bijzonder truitje, foto’s, video’s, knutselwerkjes, noem maar op. Heel logisch, denk je. Voor een groot deel is dat ook zo. Maar, bewaar je alles voor je kinderen of bewaar je een gedeelte meer voor jezélf? En hoe bewaar je het dan?

Over het bewaren van knutselwerkjes van kinderen is al veel geschreven. Op internet vind je de wereld aan informatie hierover. Dit artikel vind ik persoonlijk wel heel handig geschreven met tips voor apps die ik nog niet kende: https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=bewaren+voor+kinderen

Heeft het zin om een hele doos voor kleertjes te bewaren voor je kind?
Als de kleding na al die jaren de tand des tijds heeft doorstaan is het nog maar de vraag of je zoon of dochter de kleertjes leuk en hip genoeg vindt om je kleinkind mee te kleden. Bewaar bijv. 2-3 babypakjes en maak van de rest een mooie foto. Liefst als je kindje deze kleding draagt maar als je kind hier inmiddels uitgegroeid is kun je de kleding natuurlijk ook mooi neerleggen op ophangen voordat je de foto maakt.

Maar bedenk ook m.b.t. andere dingen of het zinvol is om te bewaren en zo ja, heb je er de ruimte voor? Als je spullen wilt bewaren zodat jouw kind dit later voor zijn of haar kinderen kan gebruiken maar je moet hiervoor elke maand een externe opslagruimte huren, kun je je afvragen of dit wijsheid is.

Speelgoed bijvoorbeeld: natuurlijk is Playmobil, Lego, een babyborn vaak wel goed te bewaren maar elke paar jaar krijgt dit een update. Het princessen kasteel van Playmobil dat ik bijvoorbeeld voor mijn dochter bewaar is sinds ca. 2010 volgens mij al minstens 3 keer van uiterlijk veranderd door Playmobil.

Met spellen net zo, al blijft de classic versie van Monopolie redelijk gelijk.

Bedenk dus goed waarvoor en hoe je het gaat bewaren!

Wat ik ook wel zie gebeuren, en soms heb ik zelf ook wel even die neiging, is dat er bureau’s, kasten en andere meubels bewaard worden voor kinderen. Dat kan handig zijn, want dat bespaard de kinderen later geld als ze op zichzelf gaan wonen…. Dat kan inderdaad zo zijn, maar heb je al aan de kinderen gevraagd of zij dat willen? Of zij dat bureau wel mooi vinden? Vaak willen de kinderen zelf deze meubelen kopen als ze op zichzelf gaan wonen. Fris, nieuw of vintage, helemaal naar hun eigen smaak. En gaan ze zich schuldig voelen als ze jou moeten vertellen jouw bewaarde meubels niet te willen… Dáárvoor wil je het toch niet bewaren? Anderzijds zijn er misschien meubels die jij heel lelijk vind en daarom weg wilt doen en waarin je zoon of dochter juist potentie ziet.

Betrek kinderen er dus bij wanneer je dat spullen al dan niet voor hen wilt gaan bewaren! Je zult zien dat zij vaak heel anders tegen bepaalde spullen aankijken.

Dan nog iets anders.
Bij oudere mensen kom ik, verscholen achter in de kast, nog weleens bijv. een horloge van een overleden partner tegen. ‘Die bewaar ik voor mijn zoon of dochter’ hoor ik dan nog weleens. Met de bedoeling dat deze na het overlijden van de laatste ouder naar het betreffende kind gaat. Denk er eens over na om ‘bij leven’ zo’n erfstuk al door te geven. Als ouder kun je dan nog zien en ervaren hoeveel plezier je kind van dit erfstuk heeft. Ik noem nu als voorbeeld een horloge maar dit kunnen natuurlijk net zo goed een overtollige stoel of fotoalbums van vroeger zijn.

Wellicht duizelt het je nu van alle info en mogelijkheden maar misschien ben jij op zoek naar meer informatie of antwoord op een specifieke vraag. Neem dan gerust contact met mij op via 06-27381745 of francien@opgeruimdjezelfzijn.nl